torsdag 24 januari 2013

MatFlera gånger i veckan passar jag på att äta lunch i Bureskolans matsal. I tisdags var det fisk som du ser på bilden. Det fanns fem olika grönsaker att välja på (fick bara plats med fyra på tallriken), 1 ½ fiskfile, potatis och kallsås. Dessutom knäckebröd för den som önskade det.
Jag tycker att vi får god och varierad mat och det finns alltid möjlighet för barnen att äta sig mätta om man äter av allt som erbjuds. Lunchen i skolan är inte dagens huvudmål utan ska kompletteras med ytterligare måltid i hemmet.
Alla barn äter inte så mycket som på bilden av olika skäl men möjligheten finns.
Vi har en tät dialog med köket på Ekbacken som gör sitt bästa för att maten ska vara till belåtenhet. Eleverna deltar också varje termin i matråd där de kan framföra synpunkter och önskemål.
Jag skulle vilja ge dagens ros till alla som varje dag arbetar för att ge oss god och näringsrik mat. Tur vi inte bor i Norge då skulle vi varje dag ha med smörgåspaket till skolan.

Mat handlar det också om när åk 5-6 rest till Nordinskolan några tillfällen för att utföra en del moment i ämnet Hem- och konsumentkunskap. Det är en viktig kunskap att få med sig i skolan om hur vi kan påverka vår hälsa genom det vi äter. Vi är glada att vi kunnat utveckla detta område i undervisningen. På fredag kväll kanske ni kan beställa en trerätters från barnen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar