fredag 6 september 2013

Sommar kvar....

Det har varit härliga uppstartsveckor med mestadels vackert sommarväder. Det njuter både barn och vuxna av. Just nu genomförs utvecklingssamtal för alla elever förutom för åk 4 som hade sina samtal i maj. Vi arbetar i år bla med att öka elevernas inflytande. Ett steg att träna det är att eleverna själva leder sina samtal. I de lägre årskurserna är det givetvis med mycket stöd från pedagogerna. Vi provade redan förra terminen och de flesta elever var mycket nöjda med att på riktigt få vara huvudpersonen i samtalet.

Det som vi håller på att se över är att det vissa tider är trångt i matsalen. Det har ni säkert hört från era barn. Vi jobbar på att försöka få till en lösning för att få en bra miljö där.

Vecka 38 får eleverna tillgång till lärplattorna. Det ser många fram emot. Som med allt nytt så finns det också frågor och kanske farhågor. Vi kommer att ha vissa "skolregler" kring användningen. Vissa saker kommer att vara svårt i början men när "nyhetens behag" lagt sig lite så tror vi att det ska bli rätt bekymmerfritt. För er som kommer att ha era barns plattor hemma utanför skoltid kan det kanske vara klokt att redan nu fundera på "hemmaregler" som tex när man stänger av den för kvällen.
Vi kommer att ge möjlighet för diskussioner om detta på ett föräldramöte lite längre fram.
I samband med utdelningen kommer våra IT-pedagoger att finnas här en dag. Då kan du som förälder komma hit och ställa ev frågor. Tider för detta får ni via klasslärarna.

Önskar er en riktigt trevlig helg. Njut av att sommaren fortfarande hänger sig kvar.
hälsningar Inger


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar